Kesän näyttelyuutisia - Roihusta VMVA

Share |

Keskiviikko 31.7.2024 - Marja J


Roihulla menestyksekäs näyttelyputki heinäkuussa viiden vuoden näyttelytauon jälkeen - Roihusta VMVA 

VMVARuusukkeet_Oulu_Kalajoki_2024.jpg

Roihu osallistui heinäkuun kahden viikonlopun aikana näyttelyihin kaksi kertaa Oulussa, Torniossa ja Kalajoella nyt ensimmäistä kertaa vetaaniluokassa. Roihu sai Suomen veteraanimuotovalion arvoon tarvittavat kolme veteraanisertiä Oulussa ja Kalajoella ja lisäksi tuli kaksi normisertiä, joten Suomen muotovalion tittelistä puuttuu se viimeinen serti. Tuli paljon muutakin ja erinomaiset arvostelut, joten saatiin paljon enemmän kuin osattiin odottaakaan Roihun toisen omistajan Kastehelmi Bergin kanssa. Mellä on hyvä työnjako Kastehelmen kanssa ja Kastehelmi hoitaa Roihun kanssa näyttelykehät ja voi miten hienosti Roihu esiintyykään! Kastehelmi osaa kyllä tuoda esille Roihun parhaat puolet. 

VMVAKalajoki_Ahti_ja_Roihu.jpg

Toisena näyttelypäivänä Oulussa, Torniossa ja Kalajoella oli oikein mukavaa perhejuhlaa, sillä tavattiin Roihun ja Ahtin (Ruukin Geronimo) tyttö Pirkko (Joenpenkan Urhea-Urpu) ja Kalajoella U-pentujen vanhemmat Ahti ja Roihu menestyivät molemmat hienosti Ahtin ollessa PU1 ja Roihun PN2 sekä molemmat saivat myös sertit.

Tornion näyttelyssä Roihun turkki ei tuomari mukaan ollut parhaimmillaan, mutta tytär Pirkko sai toisen sertinsä. Oulussa Pirkko sai valitettavasti EVAn, koska Pirkko aristeli takapäätä eikä antanut tuomarin kunnolla tutkia. Myöhemmin selvisikin, että anaaleissa oli ongelmaa. Pirkolla meni sitten kotikaupungissaan Torniossa aivan loistavasti ja serti tuli! 

Isot kiitokset Kastehelmelle Roihun esittämisestä, mukavasta matkaseurasta ja avusta myös kenneltyttö Lillille! Lämpimät onnittelut Ahti ja Vilma sekä Pirkko ja Sanna ja Sannalle iso kiitos harrastamisesta Pirkon kanssa! <3

FI JVA Joenpenkan Oona-Onnenapila

FI VMVA 22.7.2024

VMVAKalajoki_21.7.2024.jpg

IMG_3022_Junttila-2.jpg

Kuva: DogXpress

Kalajoki KV (KalaDOGI Show) 20.7.2024 Eskelinen Tiina                      

VET-ERI, VEK1, PN2, SA, VET ROP, SERT, VET-SERT, VMVA, CACIB-V

8-vuotias. Erinomaista tyyppiä oleva, oikeat mittasuhteet omaava, kauniisti itsensä kantava feminiininen narttu. Muuten kauniiseen nartunpäähän toivoisin hieman voimakkaamman ja pidemmän kuono-osan. Hyvät kulmakarva ja parta. Kaunis kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta, hyvät rintakehä. Riittävät kulmaukset edessä, erinomaiset takana. Liikkuu varsin mallikkaasti kauttaaltaan, hyvällä draivilla. Karkea, riittävän pitkä karvapeite. Ihana luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin. Purenta ok.

 VMVAKaoajoki.jpg

Tornio 20.7.2024 NORD, Ruotsalainen Esa

VET-EH, VEK1                                                                                                                                     

Erinomainen tyyppi ja vahvuus. Sopiva maavara. Hyvin kaunisilmeinen pää. Hyvä ylälinja ja erinomainen eturinta. Hyvä rintakehän pituus ja muoto. Hieman etuasentoinen lapa. Hyvät takakulmaukset. Tänään kovin niukka karvapeite, mutta laatu oikea. Liikkuu erinomaisella askelpituudella mutta voisi kantaa itsensä hieman ryhdikkäämmin. Karvan kunto määrittää palkinnon.

 

Oulu NORD 7.7.2024, Lundström Per

VET-ERI, VEK1, PN2, SA, VET ROP, SERT, NORD VARA-SERT, NORD VET-SERT, VET-SERT

Utmärkt typ och helhet. Mycket välvinklad med gott förbröst. Vacker hals och överlinje. Mycket bra huvud och uttryck, men lite runda ögon. Rör sig fantastiskt från alla håll.

VMVAOulu_7.7.2024.jpg

Oulu KV 6.7.2024, Kubes Robert

VET-ERI, VEK1, PN4, SA, VET ROP, VARA-SERT, VET-SERT, CACIB-V

8-years old. In good health and show condition.

 VMVAOulu_6.7.2024.jpg

Joenpekan Urhea-Urpu 

Tornio 20.7.2024 NORD, Ruotsalainen Esa

AVO-ERI, AVK1, PN2, SA, SERT, NORD VARA-SERT

Erinomainen tyyppi, hyvä vahvuus ja maavara. Oikeailmeinen ja muotoinen nartun pää. Riittävän tiivis ylälinja. Hyvä eturinta, hieman pysty lapa. Erinomainen rintakehän muoto ja pituus, mutta voisi olla timmimmässä kunnossa. Hyvät takakulmaukset ja karvan laatu. Liikkuu riittävällä takapotkulla. Miellyttävä käytös.

Oulu NORD 7.7.2024, Lundström Per

AVO-EVA                                                                                      

Huvud med utmärkt könssprägel. Korrekt bett men nedre hörntänderna har toppen av. Lite upprätt skuldra och fransyskt benställning. Låter sig inte hanteras när jag ska kontrollera svansen och säger ifrån. Därav pris.

FI JVA FI RTVA Ruukin Geronimo

Kalajoki KV (KalaDOGI Show) 20.7.2024 Eskelinen Tiina

KÄY-ERI, KÄK1, PU1, SA, VSP, SERT, CACIB                                                 

7-vuotias. Erinomaista tyyppiä, oikeat mittasuhteet. Vankka ja vahva kokonaisuus. Kome, pitkä pää, kyömyä. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Hieman lyhyt lantio. Hyvä eturinta ja rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu muuten varsin tehokkaasti ja terveellä tavalla, takapotku voisi olla hieman voimakkaampi. Kaunis, kova ja karkea karvapeite. Hyvät kulmakarva ja parta. Luonne rauhallinen. Esiintyy ja esitetään hyvin. Purenta ok.

 

Avainsanat: Joenpenkan Oona-Onnenapila, Roihu, Joenpenkan Urhea-Urpu, Pirkko, näyttelyt, näyttelyarvostelut, Joenpenkan U-pentue, Ruukin Geronimo, Ahti